zandkoekjes maken

ingrediƫnten:
voor 30 stuks

200gr zachte boter
125gr kristalsuiker
1 ei
350gr patisseriebloem
1 snuifje zout
2 koffielepels cacaopoeder


bereidingswijze

  1. meng de boter met de suiker en het ei tot een homogene massa. zeef er de bloem en het snuifje zout boven en meng tot een deegbol.
  2. verdeel in 2 gelijke delen en meng door 1 deel de cacaopoeder
  3. wikkel de deegbollen in vershoudfolie en laat ze (1u) rusten in de koelkast
  4. verwarm de oven voor op 175°C. snij met een scherp mes plakjes van 0.5cm dik van een rol deeg of rol het deeg uit in plakken van 0.5cm dik en duw er vormpjes uit.
  5. leg de koekjes op een met bakplaat beklede bakplaat
  6. bak de koekjes 15 minuten in de oven.
  7. laat ze afkoelen op een rooster


































koekjes VOOR ze de oven ingingen




gebakken koekjes....


de koekjes versieren was natuurlijk ook reuzeleuk!
met glazuur (bloemsuiker met een mini beetje water, schrijfstiften voor op gebak en mini smarties)
















Vieren, knutselen en snoezelen